2007-11-27 11:15:00

Börzsöny again


Egy éve volt, hogy kitaláltuk, hogy menjünk minden hónapban túrázni. Ezt csak utólag tudtam meg, amikor Dóri mondta. :)
Az egy éves túránk a Börzsönyben volt. Hívtam sok embert, igy 4en el is mentünk Nagyorosziba. Andi, Bátyó, Nemá meg én. Dóri mikor reggel felkelt, hogy jön túrzni rájött, hogy nem lát ki a fejéből. és kivátelesen nem -csak- az álmosságtól, hanem a szemét érintő gyulladástól. Szóval vakon telefonált, hogy nem jön, majd eldölt. :)
Nagyorosziban a vasútállomás melletti kis utcán bementünk. Mármint autóval. A térkép szerint azon haladva elérünk Pénzsásáshoz. Megyünk. Egyszercsak egy kapun megyünk át. Szép nagy kapu volt. Aztán valami laktanya vagy lőtér vagy valami mellett mentünk el. nemtom mi volt, de valami, ami honvédségi és nem szabad bemenni... Aztán mintha egy tájvédelmi körzet vagy nemzeti park vagy nem tudom mi tálba mellett is elsuhantunk. A suhanásnak köszönhetően Nemá reklamált, hogy még nem reggelizett, de hányingere van, Andi reklamált, hogy gyorsan megyünk, én nem reklamáltam, mert hamar odaértünk Pénzásáshoz.
Autó letesz.
Reggeli megesz.
Reggeli után elmentünk a hegyekbe, fel Drégelyvárba. Megnéztük szép. szép lehetett.
Csak azt nem tudom elképzelni, hogy hogyan fért ott el 146(+1) ember, és minek akarták a törökök ezt elfoglalni. hegytetőn van, kicsi, és minden tök messze van.
Talán a kilátásért......

2007-11-25 17:50:00

Ím hát elindult


Kaptam szülinapomra webcímet magamtól. :) ezt itt, amit nézel.
Hát akkor már úgy gonldoltam, hogy átrakom ide a blogomat.
De a régi sokmindent nem tudott, amit szerettem volna, így újra is irtam a blog motoromat. szóval mostmár ez a TéTéBlog 2.0 :)
Már tud:
Szebb, jobb szövegbevitelt Akárhány Szavazást a főoldalon vagy akár bejegyzéshez kapcsolódóan Állandókat -ahogy én hívom- Ezek olyan bejegyzések, amik állandóan elérhetők a főmenüből, és bárki irhat hozzájuk megjegyzést. -Kérlek, kizárólag a témában...- újfajta kép megtekintést SlideShow minden bloghoz, amihez van kép Nah meg ami csak engem érdekel, hogy szebb lett a kód. remélem gyorsabb is. A régi bejegyzéseket nem hozom át ide, továbbra is megtekinthetők a régi blogban.

Amit lehetőség lesz rá, kicserélem a design-t is. Várok 5leteket, ha vannak, a dühöngőbe. :)

Hát jó olvasást kívánok. remélem tetszeni fog(ok) továbbra...