2008-03-31 22:34:00

Hogyan lettem házaló fotoriporter


Igen, Magyarország. :) Még mindig nem tudom mit szeretek ebben az országban, de napról napra úgy érzem, hogy nem vagyok ezek közé az emberek közé való a gondolkodásmódommal. Az, hogy van vállakozóim egy dolog. Az, hogy ennek kapcsán sok emberrel kerülök kapcsolatba egy másik. Szerintem jó dolog. Az, hogy az üzelti életen mindig elcsodálkozom, és rájövök, hogy nem csoda, hogy süllyed az ország lefelé már nem annyira jó, de dolog. Tudtátok pl, hogy ha elvállalsz egy munkát, akkor azt igazából nem is kell határidőre teljesítened? sőt, úgy egyáltalán bármit is csinálni? Ezt tapasztalom ugyanis a világban. És egyre inkább megerősödik bennem, hogy
A, egyedül dolgozomB, Olyanokkal dologzom, akikről tudom, hogy értelmes emberek, nem csak a munká miatt fújt össze velük a szél. :)Nah de nem is ezt akartam elmesélni, haenm azt, hogy nemrég bementem az okmányirodába (Igen, eltelt az a 3 hét, ami az időpontkérés és a legelső szabad időpont között volt.). Előtte gondosan letöltöttem a bejelentőlapot az internetről (juhúúúú mondaná Kamill:) ), és vadásztam információra szintén a Neten.:) Igen vadásztam, ugyanis az interneten CSAK a TEÁOR számok magyarázata található meg. Ezek olyan 4 jegyű számkódok, amik az adott tevékenység kategóriát azonosítják. A bejelentő lapra azonban a tevékenység teljes kódját kell irni, ami egy 6 jegyű számsor. Ámbátor az, hogy az egyes...

2008-03-26 20:12:00

akartam irni.


de mit is?
Ez már a korral jár.----------------------------
Tudod, van az az érzés, amikor rájössz, hogy már nem az vagy, akinek gondolod magad. vagy legalábbis a világ ismeretlen fele nemúgy néz rád. Az első ilyen az embernek az, amikor lemagázza egy gyerek. Mondjuk egy liftbe beszállva azt mondja az 5-6 éves, hogy "csókolom", amikor te még nem is vagy öreg. Ez mindenkinek megmarad. Igen, nekem egy liftben volt az első... :)Aztán meg... ma egy szórólaposztogató, aki egyetemistának tűnt, jól megnézett, majd azt mondta, hogy "Jónapot!". Ez mellbevágott. szóval, amikor jólborotváltan, ámbátorholtfáradtan vezetek hazafelé, akkor nagyon nagyon öregnek nézek ki.
szip-szip. :)
2008-03-13 22:48:00

Fejlődés


Csak annyi, hogy kicsit javitgattam.Tényleg csak kicsit. Most fehér háttérrel tudtok irni megjegyzést.... bár ahogy látom, már mindenki egész jól elboldogult a fekete háttérrel is. :) sebaj. legyen fehér. És ha már, akkor frissitettem a tinyMCE-t a 3-as verzióra. (Ez az az izé, ami megcsinálja ezt a csini szövegbevitelt.) csak formázni kéne megtanulnom .:DMeg ha már javitgattam, akkor beletettem a highslide-ot is. Ő az, aki a képeket szépen megnyitja. Kis használati útmutat:
Lehet a nyil billentyűkkel, vagy a spacéval is menni a képeken szép sorba, oda vissza. i think it is great. Je crois que c'est bon. más nyelven nem...

2008-03-10 23:43:00

Osztálytalálkozó


Már megvan vagy két hete, hogy találkoztunk. Egyszer január végén szólt Jenő, hogy osztálytalálkozó lesz február 22-én. Fel is irtam, szóltam akinek tudtam. Aztán ennyiben is maradt. 22-én beszéltem Regével, hogy megyek, mi lesz? Mondom nem tudom, nagyon fáradt vagyok. Haza is mentem, ettem, eldőltem. 8kor csörög a telefon. még jó, hogy vagy 5 perce már ébren voltam....különben fel nem veszem.:) Lamás volt, hogy tápászkodjak, menjek.
Tápászkodtam, mentem. :)
Nagy nehezen megtaláltam a Kocsmát (köszi Lamás), és kellemesen meglepődtem. Sokan voltunk, de senki nem változott.:) Még mindig olyan szépek és fiatalok vagyunk, mint...hmmm...ki se merem mondani, de 10 éve.
Az egyetlen dolog, ami nekem nagyon furcsa volt -talán mert sokakat nem láttam 10 éve...-, hogy mennyi felé szétszóródtunk. Az ismerőseim, akikkel tartom a kapcsolatot azok valahogy mind monitor közelben töltik napjaikat, és gondoltam ez már általános. De most rájöttem, hogy ez azért ilyen, mert ezen ismerőseim mind informatikusok, vagy afélék. :-)
Ellenben az osztálytársaim... hálistennek sokfélét csinálnak, és szeretik amit csinálnak. Örülök Nektek, csak így tovább.
Remélem május után gyakrabban nyilik alkalmam találkozni Veletek.
Nah lássuk a képeket, amik miatt oly sokat vakuztam....