2008-09-29 14:33:00

money money money


Menjünk ebédelni! Hangzott ela f elszólítás, és eképp cselekedtünk. Mentünk, hova máshova? :) ebédelni... amin felzaklattam magam az az, hogy szeptember 29én már megnyilt a naaagy karácsonyi vásár. Feldíszitett fenyőfával, karácsonyfa díszekkel, jézuskával, rénszarvassal meg minden. Mikor is lesz Karácsony? még 3 hónap, akár hogyan is számolom. Addig még sokminden történhet. Pl lesz Mikulás... meg Mindenszentek. (Jó, tudom, vegyek mécsestartót, az is van a karácsonyi osztályon. brr. )Nem tagadom, most hétvégén el fogok menni Hova Máshova?:) és megveszem a szép díszeket meg tálakat meg mécsestartókat. (nem, a giccsparádét nem kérem) De nem vettem volna zokon, ha ezeket a termékeket nem most, hanem mondjuk....novemberben látom meg az áruházban. 
ps: jövőre augusztus 20-at még megvárják, vagy már előtte is lesz karácsonyi vásár?
2008-09-26 09:25:00

online banking


Regisztárltam. "Válasszon titkos kérdést, hogy ha elfejetené a jelszavát, akkor ennek megválaszolása után tudjuk elküldeni Önnek a jelszavát" vagy valami ilyesmi duma. Kiválasztom:"Édesanyja keresztneve"beirom:"Éva"Click OK. Üzenet:"A titkos kérdésre adott válasznak legalább 6 karakterből kell állnia"Anyuuuuuuuuu változtass nevettttttttt! :))
2008-09-26 09:17:00

ez tetszett


REggel 7:55. Nyugati téri felüljáró. Dugó, sorbanállás. A felüljáró aljánál egy Vito vagy mi a szösz mintha állna, pedig a sor előtte megy. (4 autóval mögötte álltam...) Mögém érkezik egy szürke sportautó. Kinéz balra. nem jön semmi szemből. Egyes, nagygáz, már a Vito mellett is van. Be elé, Át a zöldön. Szemből hirtelen kék-piros - kék-piros - kék-piros. Rendőrautó szépen kiszedte a belső sávból. :) Amikor elmentem melletük, a srác nagyon magyarázkodott, hogy de hát a Vito igy meg úgy állt. Remélem kap egy nagy összegű sárga csekket.
2008-09-22 14:10:00

rossmann


Nagy nehezen összeraktam a fotókönyvet, amit szertenék látni a kezemben. feladtam a rendelést. Ahogy annak lenni kell, jött az e-mail, hogy másnap 16:00 után mehetek a rendelésemért a Budaörsi Rossmann boltba. Hát bár az péntek, csak megvárom a négy órát, és elmegyek érte. fél5kor a bolthoz érek, leparkolok, bemegyek.
-Sajnos a futár még nem ért ide, itt nincs a könyv, próbálja meg hétfőn, biztos elakadt a dugóban. Hátfő. Ebédidő. Miki felvitt a bolthoz. Bemegyek. ugyanaz a nő
- Hát itt nincs. Biztos nem érkezett meg. T: - De Pénteken is ezt mondta. Mit lehet tenni. - Megkérdem a főnököt. Fönök jött, főnök kérdezette, főnök telefonált. Eredmény: - A könyv itt volt csütörtökön, emlékszem rá, mert 10000 ft felett volt az ára és a gépünk nem tudta feldolgozni, igy nem tudtuk bevételezni ezért visszaküldtük. De meg van a könyv, nem veszett el. Csütörtökön jöjjön érte. Arra, amikor kérdeztem, hogy a vevőt (gyk:én) nem kellett volna értesiteni arról, hogy az ő hibájukból nem tudok a megrendelt termékhez jutni, csak nézett bután. Elmagyaráztam. egy papir itthagyva, hogy aki a Tiboldi nevü könyvért jön az igy járt, és mászkáljon utána... Ekkor mondta, hogy de, igazam van. Kitörölhetem vele. A könyvvel nem, majd...

2008-09-18 15:54:00

céges vécé


Már ahhoz kezdek hozzászokni igy 3 év után, hogy ha csúcsforgalomban jön rád a mehetnék, akkor hosszú távon -legalább 2 emeletet és 2 folyosóvéget megnézve- találsz egy szabad wécét....Még az is belefér, hogy amikor kijönnék, akkor a kilincs a kezembe marad.Mindkettő tervező és karbantartó error.De az, hogy bemegyek, bácsi áll a piszoárnál, végzi amit végezni kell. Én fetépem az ajtót, felkapcsolom a villnyt a kis szobában, és csinálom amiért mentem. Amikor távozom a helyiségből, mint aki jól végezte a dolgát, a szokásoknak megfelelően lekapcsolom a villanyt, ajtót kinytom hoppá itt sötét van.Jófej kolléga amikor kiment, lekapcsolta a villanyt (én meg álljak ott setétben...) Nah mindegy, ésszel él az ember.
(Nem lenne ezzel bajom, véletlen volt. de nem ez az első...

2008-09-17 09:38:00

60 perc 80 km


Kipróbáltam az új M0-st. Fót-Budaörs Körgyűrűn. Egyszer mindent ki kell próbálni alapon végigjöttem rajta. Gondoltam jól lehet haladni, amig még rá nem jönnek a népek, hogy jééé ilyen van, és sokan nem lesznek. Tévedtem. Olyan csömör magasságában már sok teherautó vol, és ahogy közeledtünk az M5-höz, egyre több. Nem volt dugó, de nem nagyon kellett-lehetett kimennem a külső sávba.
Amikor olvastam, hogy nem aszfaltos lesz, hanem betonos, akkor féltem, hogy nagyon hangos lesz. de nem. Nem volt veszélyes a kerékzaj. Persze hangosabb volt, mint az aszfaltos szakaszok, de jó.
Ami viszont naaaaaagyon magyar luzer. ... Az a régi és az új szakasz közötti rész. Mert ugye milyen körgyűrű az, ami körbe megy. Fura  is lenne. Ezért ha jösz Északról, egyszercsak a 3 sávból lesz két sáv. A bal oldali lemegy Szeged felé az M5-re... a másik meg Pest felé az M5-re. Mész mész a jó zsúfolt M5ösön! és egyszercsak látsz egy táblát, hogy M0. Letérsz ismét egy sávos kanyarodó sávon az autópályáról, fel az M0-ra megint. Ekkora ...ságot. Onnan meg a már ismert, szűk, túlzsúfolt M0son jöttem, amin még sávelhúzások, és szűkítések is voltak. Csak hogy  legyen.
Egy óra alatt otthonról a cégnél voltam. Egy lámpánál kellett állnom. Ez jó volt. De nem fogok erre járni. :)
Most nézem a térképet, amit az M0.hu-rül vettem. Nem is jelölik azt a kis kurflit az M5-nél.. hmm akkor...