2008-11-21 23:55:00

Mancika avagy hogyan lettünk vadászok


Avilág lassan szeretne megint abba az irányba menni, hogy természet meg együtt élni a természettel meg iylesmi. Ez nagyon jól hangzik, amig a feleséged azt nem mondja, hogy "Egér van a fürdőszoba szekrényben". Megrágott ezt-azt még a szekrényt is.
"hát szép. remélem már elment". Ülök a gépnél, sikitás.

"nem, akkor még itt van" gondolom, és megyek ki. Egér a folyosón flangál. Nah jó ez túlzás. a fal mellett szald-megáll-szalad-megáll. Lépcsőn elindul lefelé. feljönni fél, mert ott nézzük, hogy "úristen mostezzel mi legyen" (Érzed a vadászösztönt, mi?? :) " lefelé meg hát csak leesne, szóval inkább oda vissza szaladgál. Kézzel megfogni? brrrrrrrr. még a hideg is kiráza a gondolattól. Mibe zavarjuk bele. Nemtom. Gondolkozás. Mirekitalálom, addigra mégiscsak feljön a lépcsőn és bemegy a cipősszekrény mögé. Keressük, hogy kizavarjuk. De nincs sehol. biztos leesett a lukon a földszintre.
Kicsit későbbAndi fekszik, TVtnéz. Én a gépnél (hol másohol?:) ).
"Valami szaldgál. Láttam. Nem halucinálok." Mondá Ő. :)Hülyeség, miszaldgálna. Aztán egyszercsak látom barátunkat beszaladni a fotel alá. Keressük. eltűnik. Kicsit későbbHatlamas sikitás a folyosóról. "Áháááááá kinnvan az a q..." Kiszaladok. "Hol van?"
"A hűtő alatt"Mozgatoma hűtőt, háthamegijed és kijön. Nem.Állunk csendben, felfegyverkezve egy levágott tetejű ásványvizes palackkal....

2008-11-10 20:20:00

Nem mintha ezt érteném...


Szombaton hoztak fát. 35mázsát. Nem először rendeltünk a fickótól. Másodszorra vagy harmadszorra. Eddig mindig azt hozott, amit kértünk. keményfát, törzsét, nem vékony ágakat... szóval jó anyagot fűteni. sőt, még száraz is volt amit hozott, nem vizes. Jött, leboritotta, kifizettük, elment. Talicska elő, elkezdem behordani. Hallom, apum felhivjaa fickót. Jófej volt, csak a fele a fának volt nyárfa, tüzelésre nem jól használható (és persze feleannyiba kerülő) valamit. Sőt, sok volt közte a rohadt, korhadt darab is. szóval amit nem rétek az az, hogy miért jó a szolgáltatóknak, hogy hülyének nézik az embert? Miért jó neki az, hogy nem azt hozza/csinálja, amit megbeszélünk? Miért biznisz neki az, hogy
most valahogy kompenzálnia kellelveszitett 3-4 ügyfelet (Igen, az ismerősi körben mégsem fog tőle rendelni senki)ha nagyon nem húza meg magát, akkor akárfelis jelenthetődik... számla nélkül... ejjejj...És ahogy észreveszem kicsiny kis haznákban ez dívik. Az előző 2-3 fa szállító is eljátszotta ugyanezt. Ha az autódat szervizbe viszed, akkor utána át kell nézned, hogy megcsinálták-e. (Mert nekem egyszer elfelejtettek olajat cserélni. csak késő derült ki valóban. azóta is bánom hogy nem jelentettem fel valahol... bár még megtehetem) és nagyon sok ilyen sztorit hallani.
Ez megy külföldön is?vagy ott már rájöttek arra -amit mint szolgáltató vallok-, hogy az elégedett...

2008-11-10 19:59:00

Jön a karácsony...


Hogy honnan tudom? Nem, nem onnan, hogy Karácsoniy vásár van már a tescoban is. Nem is onnan, hogy már 2 hete kinn van, hogy "Boldog Karácsonyt" a tescoban. Nem onnan, hogy egyre több az autó az utakon.Hanem onnan, hogy egyre több a balf...ék. vagy valami hasonló. Itt van hozzá a sztori:
Az egy dolog, hogy indián barátaimmal nem találtam meg a szót ma. Nem úgy nem találtam meg, hogy nem tudtuk a szót angolul, hanem úgy hogy én kérdeztem, ők meg valami mást mondtak. Megkérdeztem megint elismételték a válaszukat. Mondom, jóvan Bélám, értem mit akarsz mondani, de most ez nem igazán érdekel, felirtam, tudomásulvettem, a kérdése válaszolj. Nem sikerült neki. Hát ezvan.Az is egy dolog, hogy sokat dolgoztunk ma, szinte eredménynélkül, mert csak szivás volt. de sebajEste 6körül indultunk haza. M7 bevezetőn egy fickó az autójával úgydöntött, hogy nem a külső sávban folytatja haladását, hanem a belsőben. Beljebb jött egy sávot. majd mégegy... ööö de itt mi vagyunk. Dudáltam. rámnézett. Láttam az arcán "jéé itt egy autó"... Fék, bejött mögém. Villantott is, bocsánat kérésképp. Nem para, biztos a holt terében voltam. Nekem is volt már ilyen, előfordul. jó hogy nemcsattantunk.
BartókBéla végig álldogál. Lacika kiszáll. Kata célpont Moszkva tér. Hát irány arra. Moszkávt felülről kerüljük, mert az jó. Buszmegállóban egy fekete autó (asszem Vectra vgy Astra volt). épp száll ki...