2011-12-05 21:21:00

Houseboat

Ez a napvolt az igazi lazulás napja. Reggel felkelés után, a változatosság kedvéért autóztunk egy keveset. vagy 1-2 órát. Itt egyből a partra hajtottunk, aholis a lakóhajónk várt minket. Felszálltunk, csomagjainkat is felhozták. Egyből kaptuk a kókuszt, benne a szívószállal. Ez most jobb volt, mint a múltkor Mysore-ban, de azért azt a sok levet, ami benne van nem birtuk meginni. Egyet felvágattam, hogy a belsejét is megkóstoljuk. Ekkore megfejtettük, hogy ez az éretlen kókusz, és ha megérik, akkor lesz az, amit otthon lehet venni a bótban. Közben kitöltteték velem a check-in kérdőívet, elég részletesen, majd elindultunk. 3 fő személyzet és 4 fő utas. A houseboat egy olyan hajó, amin 2-3-4 szoba van, a végében egy nagy konyhával, az elején egy nagy terasszal és a kormányos székkel. A teraszon nagy fonott karosszékekben lehet elterülni a kedves utasnak, vagy a korlátnál lévő padon ülni, feküdni. A szobák nem túl nagyok, ágy, és egy külön furdő, zuhanyzóval, WCvel. Nem is kell több. Áramot a hajó külön generátora termel, így nem annyira sokat használtuk. De légkondi volt a szobákban, be is fagysztottak estére. :)
Ahogy elindultunk -és sikeresen kiálltunk a 3 sorban egymáshoz kötött hajók közül- tisztára Poirot érzése volt mindannyiunknak. Poirot, halál a Níluson. Reménykedtünk, hogy reggelinél nem kell majd nyomozni, hogy ki tünt el :) Már nagyjából ismert közegben hajzótunk, a tegnap megismert csatornarendszer vastagabb ágain, tavain. Ebédhez kikötöttünk egy rizsföldön, melyet mivel nem pisiltem körbe, nem nevezüünk TéTéföldnek. De azért ebéd után át tudtam érezni gyarmatosítóink sanyarú sorsát, amikor a rabszolgák hozták a kaját és ők meg csak rámutattak a földre, hogy "Ezt gyarmatositsd". Ebédnél rájöttem, hogy ha akarnak, tudnak főzni. Nem csípsen kértük a kaját és annyira finom volt, hogy csak na. Ebéd után szindítottunk, nézelődtünk, fotóztunk, integettünk, beszélgettünk egész vacsoráig, amit hasonló program követett. Vacsihoz való kikötés után már nem indultunk tovább, ott töltöttünk az éjszakát. így láttuk azt, hogy a partvidék lakói a hazajutáshoz este kénytelenek elemlámpát, telefont, bármi világító eszközt igénybe venni, mert közvilágítás nincs. Nemsokkal az után, hogy megszoktuk éjszakai szálláshelyünk és a szomszéd houseboat-okat, elkezdett cseperegni az eső, majd villámlott, és vihr lett. Jó volt a fedett hajóból nézni az esőt és a folyót. Pláne, miután egy villámlás következtében csak a houseboat-ok világitása maradt meg, mindenhol máshol áramszünet lett... (a kisebb nagyobb áramszünet Kerala megyében elég megszokott a nap bármely szakában)
így múlattuk az esét, majd nyugovóra tértünk. Sajnos a légkondi nagoyn hideg volt, a ventillátor hangos, az ablakon emg nem volt szunyogháló. így nagyon meleg lett a szobában hajnalra, és e miatt nem tudtuk magunkat rendsen kipihenni. Mint a zombik, úgy keltünk fel.