2011-07-23 22:51:00

Jesolo 1

Hurrá! nyaralunk. :)

Tegnap, elmentünk vásárolni és utána kezdütnk el pakolni az útra. Gyönyörűen végeztünk is...fél1 körül. Remek, Eldöltem az ágyban, és már csörgött is a rádió, hogy 5 óra van, mindjárt indulni akartok. Nagy nehezen kimásztunk az ágyból...nem is tudom, hogy hogyan, de összeszedtük magunkat, és 5:58kor már indultunk is a 730 kmes útra.

Az elején moinden szép volt és jó, a várost rekordidő (25 perc!) alatt szeltük át fót-budaörs viszonylatban (itt vannak némi tapasztalataim az út hosszáról.:) ) Innetől nem volt más dolog, mint beállitani a tempomatot 130-ra és jönni az autópályán. Kis hiba a dolgoban, hogy nincs tempomat az autóban, és hogy Lepsénytől esett az eső. Andi elalud úgy Kenese körül, és kimaradt a viharból, amikor már az ablaktörlő sem birta törölni a vizet...

Elértük az M70et... aleágazásban majdhogynem meg kellett állni, olyan sor volt Horváto felé. Erre Andi is felébredt. :) A határ felé kerestünk benzinkutat, de végül csak a Szlovén oldalon találtunk. Nem is volt baj, hiszen vagy 30 ftal olcsóbb ott a gázolaj... Tankolás, ilyesmi és vissza a tempomathoz... Itt már azért elgondolkoztam, hogy valami nyugis irodai munkát kéne végeznem, mert ennyit ülni csak ott tudnék megtanulni. Jó, tény, hogy a Fiesta ülése jó kemény, ez sem segit a hosszú úton. de azért szeretem. :)

Szolvéneknél hol sütött a nap, hol esett az eső, hol ment a GPS, hol nem. hol töltött, hol nem. 2 szendvics hajtott minket és el is értük az Olasz határt. Előtte még tankolás, mert az olaszoknál drága a gázolaj (és tényleg) illetve szereltünk töltést a telefonomnak, hogy legyen GPS és legyen kivel vitatkozni.

Az autópályáról letérve tapasztaltuk, hogy Talján barátainknál automatának kell fizetnünk az autópályadíjat. Mindegy, ő legalább nem lepődött meg, hogy magyarul válaszolok a bármit-is-mond-olaszul dolgaira. Innen a GPS ellen dolgozva, az előre kinyomtatott googlis térképpel próbáltunk tájékozódni, azt kell mondjam elég nagy sikerrel. Végül Moha bá is rájött, hogy merre akarunk menni és belátta, hogy bár nem ez a legrövidebb út, de a leglogikusabb. Kicsit kóvályogtunk még itt a kis utcákban, illetve kétszer is megkerültük a tömböt mire laparkoltunk a szálloda előtt.

A néni a recepción tök jófej volt. Egyből mondta, hogy hozzuk be az autót a parkolóba meg adta a szobát meg minden. Felcuccoltunk. 3. emelet, lift nincs. A szoba nem nagy, de nem is bálozni akarunk. Fürdő, zuhanyzóval, normális méretű ablakkal. A szoba -és a fürdő is- a szomszéd szálloda tűzfalára néz, de igy is elég erősen behallatszik a sétálóutca zaja igy 23:00kor is. szóval jó hely ez igy.

Megküzdöttünk még az árammal, mert a magyar földelt dugók nem mennek bele az olaszba. De kaptunk átalakítót. (jófejségpont, hogy amikor nem találtak a recepción átalakítót, egyből ugrasztottak egy srácot, hogy fiam futás, hozz átalakítót, hop-hop)

Mivel itt Jesolóban kb 20 km hosszan a parton kb 4000 kisebb-nagyobb szálloda van, természetesen mediterrán egymáshegyénhátán stílusban, ezért a hotel ivana parkolójában is halomra állnak az autók. minden szobához leadjuk az autókulcsot és a helyi erők sakkoznak az autókkal, ha a hátsó sorból valaki ki akar menni. :) kiváncsi vagyok milyen lesz, most a hátsó sorban parkolunk. :D

Beköltözés után elmentünk sétálni. A szállótól a part világító tornyos végéhez a sétálóutcán, és vissza. utólag mértem ez 8,2 km volt. ehh. és ez a part és szálloda rész 1/4e. Iparosított nyaralás, mindenki megelégedésére. 10 nap mulva megmondom, hogy jól csinálják-e. :)

Teszek fel pár képet is, csak ugy. Majd ha megtalálom a kis gépet is, akkor abból a sokszáz:) képből is válogatok, amit Andi csinált út közben. ;-)

folyt köv.