2011-07-27 21:44:00

Jesolo...Punta Sabbioni

Felkeltünk és igazán szar idővel találtuk magunkat szembe az első reggelen. Szemerkélt, 15 fok volt. Mi legyen, mi legyen, a biciklis tura igy kilőve, hát marad az autós. Az legalább nem ázik be. A térkép tanulmányozása után úgy döntöttünk, hogy felmérjük a Velence felé vezető út göröngyeit, és közben megnézzük a környéket. E szellemben mellékutakon összevissza haladva átmentünk Punta Sabbioniba. Itt kiszállni is alig tudtunk, úgy fújt a szél meg a szemerkélő eső. Vettünk parkolójegyet -mert azért az egy napos parkolóba mégsem állunk be- 1 euró/óra. Körbenéztünk, vettünk térképet. Próbáltuk megérteni a ACTV (bkv :) ) kiirásait (egész jók a kiirások), fényképeztem menetrendet. ha valakinek kell szóljon! Az egyik egész napos parkolóba odamentünk megkérdezni, hogy mibe kerül. Kaptunk választ. Aztán eljöttünk. A Néni még kiabált utánunk egy darabig, hogy "de most kell fizetni", hiába magyaráztuk, hoyg csak kérdezni jöttünk, gyalog vagyunk...
A google maps erről a környékről készült térképe nem a legjobb. minden utat járhatónak jelez, holott egy csomó csak födút. De legalább egész jól tudok már egy sávos uton megfordulni. Igo jobb ebből a szempontból. :)
Lementünk még itt is a strandra, megnéztük milyen a szabadstrand. megállaíptottuk azt is, hogy a sziget azon fele inkább a nyaraló házaké illetve a turistáknak meg a kempingeké. 4 csillagos meg ilyen kempingeket (is) láttunk. szóval menő.
Hazafelé kénytelenek voltunk bemenni egy étterembe enni. Nah nem az éhségünk miatt főleg, hanem mert a széltől nem lehett kinn sétálni, a dugóban pedig nem akartunk ülni. Úgy látszik itt vasárnap van a turnusváltás, és egész nap mentek hazafelé az emberek a kempingekből.
A nap maradék részét hasznosa töltve aludtunk. :)