2008-11-21 23:55:00

Mancika avagy hogyan lettünk vadászok

Avilág lassan szeretne megint abba az irányba menni, hogy természet meg együtt élni a természettel meg iylesmi. Ez nagyon jól hangzik, amig a feleséged azt nem mondja, hogy "Egér van a fürdőszoba szekrényben". Megrágott ezt-azt még a szekrényt is.

"hát szép. remélem már elment". Ülök a gépnél, sikitás.

"nem, akkor még itt van" gondolom, és megyek ki. Egér a folyosón flangál. Nah jó ez túlzás. a fal mellett szald-megáll-szalad-megáll. Lépcsőn elindul lefelé. feljönni fél, mert ott nézzük, hogy "úristen mostezzel mi legyen" (Érzed a vadászösztönt, mi?? :) " lefelé meg hát csak leesne, szóval inkább oda vissza szaladgál. Kézzel megfogni? brrrrrrrr. még a hideg is kiráza a gondolattól. Mibe zavarjuk bele. Nemtom. Gondolkozás. Mirekitalálom, addigra mégiscsak feljön a lépcsőn és bemegy a cipősszekrény mögé. Keressük, hogy kizavarjuk. De nincs sehol. biztos leesett a lukon a földszintre.

Kicsit később

Andi fekszik, TVtnéz. Én a gépnél (hol másohol?:) ).

"Valami szaldgál. Láttam. Nem halucinálok." Mondá Ő. :)

Hülyeség, miszaldgálna. Aztán egyszercsak látom barátunkat beszaladni a fotel alá. Keressük. eltűnik. 

Kicsit később

Hatlamas sikitás a folyosóról. 

"Áháááááá kinnvan az a q..." Kiszaladok. "Hol van?"

"A hűtő alatt"

Mozgatoma hűtőt, háthamegijed és kijön. Nem.

Állunk csendben, felfegyverkezve egy levágott tetejű ásványvizes palackkal. Semmi. Még délután apum hozott egy egérfogót. abból már kiette a kaját. Tenni kéne bele másikat. "Én meg nem fogom. brr" Mondta a nagy és erős férfi a háznál. Az asszony addig játszott az üveggel meg az egérfogóval amig nagy csattanással lecsaoptt a fogó. Igy már lehet rá tenni párizsit. Andi fel is húzza az eszközt. Közben hallom, hogy motoszka van a hűtő alatt.

Látjuk, kidugja a fejét. Majd visszamegy. Körbeálljuk. Megint kijön, tovább marad. Hmmm. Mi legyen. hogy fogjuk meg. Megint kijön. Megpróbálom befogni az üveggel. Visszaszalad. Andi beletesz egy darab párizsit az üvegbe. Leteszem a hűtő elé. Kijön. Beleszagol. Visszamegy. Kijön. Beledugjaa fejét. Vissamegy. Kijön. Belemászik. Felemelem. Kiszalad. Elbújik.

Nah ennyit erről. Nem fog mégegysze....

Kijön. Belemászik. Elszalad. Kijön. Belemászik. Elkezd rágni. Felkapom. "Rakd rá a tetejét". Yess. Megvaaaaaaaan. :)

Hát igy lett egy egerünk.

Olyan Aranyos. Eszik. Fogja a párizsit. Rág. Fényképezem. Legyen képünk Manciról. Igy lett neve is. Andi találta ki.

"Mi legyen vele?" "Meg nem ölöm" "Én se." "Reggelig itt nem maradhat, elszalad" "Jó deakkor?" "Enegdjük szabadon az utcavégén" "Télleg?" "aha" "Jó, de egyedül nem megyek" "akkor felöltözöm" "Jó".

Andi felöltözött. Addig vigyáztam nehogy fellökje az üveget.

Kivittük az utca végén a rétre. Elengedtük. Hát ennyi. :)