2011-11-13 04:07:00

Trip around the sun

...nah jó, csak a fél Föld körül, de akkoris.

Imádok fél6kor kelni. Pláne, ha előtte csak 1kor fekszem le, de ez az én bajom. Tudtam, hogy hideg lesz reggel, de erős vagyok, kibirom, nem hozok kabátot. (ó, hogy fogom ezt utálni hazafelé) max 10 métert kellett mennem a taxiig, de a két pulóver és a fűtött taxi ellenére dideregtem a reptérig. Aztán a bőrönd leadásáig...

Ha utaztok, akkor ne szombat reggel. :) szerintem több gépre való Sarmelsejkbe menő magyar kultúrista volt a reptéren és e miatt sorbanállás. Azon kivül, hogy kipihentnek látszodtak és fel voltak dobva, hisz mennek nyaralni semmi baj nem votl velük. Talán én voltam túl fáradt hozzá(juk) :)

Sebaj. Sorbanállás, vetkőzőshow és végre Burgerking. Nem, továbbra sem szeretek 6:30kor reggelizni. :) Útlevél ellenőrzés, várás.

Gépbe beszállás. Várás. Felszállás, evés, várás, leszállás, várás, kiszállás, sorbanállás. Gyaloglás. Gyaloglás, mozgólépcső. Gyaloglás, Mozgójárda, Gyaloglás, Lila 5ös szám követés (mert a lila 5 mutatja az utat az 5ös terminálhoz. Volt akinek ez nem volt egyértelmü: "Terminal 5 --> " tábla alatt állva többször is megkérdezte, hogy merre kell menni. Mostmár értem, hogy miért annnnnyira egyértelmű minden kiirás a normális reptereken. mert az sem elég...) Nahde.

Buszra várás. Buszozás. Kiszállás, mozgólépcső, Beszállókártya nézés. Sorbanállás. Vetkőzőshow. és yesss... bejutottam a Heathrow-ra.

Az utvonalon többször rácsodálkoztam, hogy mennyire királyul ki van találva az egész. Több millió ember megfordul ott és ugy tudnak utaztatni egyik terminálról a másikra, hogy még az esélyes sincs meg, hogy a nem átszálló utasok az átszállókkal keveredjenek, vagy az átszállók kimenjenek alapos bevándorlási ellenőrzés nélkül Londonba egy órára... Kiváncsi lennék ilyen ember áramoltatási térképekre. Érdekes lehet. Pláne, hogy bármikor tudják változtati a terhelés függvényében. szóval szerintem cool.

A reptér 5ös terminálja -mert csak azt láttam- Karácsonyban úszott. Még november közepe is csak jóindulattal van, de karácsonyfák, díszítések, ZENE. ehh. Miért kell? Nem emiatt fogom megvenni a csokit. Apropó csoki. Ettem volna egy MARS vagy valamit. Hát végig kellett néznem nagyon sok üzletet, mire találtam egy eldugott helyen lévőt, ahol nem csak családi kiszerelésű ajándék Celebrations-t meg Cadburryt lehetett kapni 3-4000 ftért, hanem volt sima Mars szelet is. :) A földszinten balra van, a gyerekjátszó előtt nem sokkal :D

Ettem (nem csaka  csokit ;-) ) aztán jött a következő várás. várás. várás. nah még 20 perc és kiirják, hogy hol kell várnom tovább. Várás. Áh. kiirátk. Gyaloglás, várás, liftezés, várás, vonatozás (2 perces uton:) ) mozgólépcső, gyaloglás, várás. sorbanállás, beszállás, várás.

Onnan tudtam, hogy tuti jó reptéren vagyok, mert amig nem irták ki a kaput, csak várás volt, akkor is egyre több indián lett. Amikor kiirátk, együtt indultunk egy irányba, és egy helyen vártunk tovább.

A 747-400as tényleg olyan minta  filmekben. Leszámítva, hogy a székek kisebbek, az emberek össze vannak zsúfolva -a mi osztályunkon, nem az elősn meg a bussiness-en-. Amit sose bocsátok meg egy gépelrablós, vagy bármilyen repülőgépen játszódó filmnek az az, hogy ők a földön álló gépen forgatnak. Hogy miért? Mert a gép kib...nagyon hangos. néha többször vissza kellett kérdeznem, mert nem hallottam, amit a néni mondott vagy kérdezett a kajáról... de a szomszédommal is hangosan kellett beszélni, hogy halljam. Lehet, hogy azért van mert a hátsó részben ültem a hajtóműveknél, de akkoris. nemtetszett.

Az, amikor hullámzott alattunk a felhő és dobálta a gépet, az vicces volt. :)

Meglepően jó kaját adtak vacsira éa reggelire is, de saját fülest érdemes vinni, mert az ott lévővel nem hallottama  filmet sem... :)

Röpke 10 óra repkedés, ülés, várás, filnézés, ülés, fészkelődés, evés, WCért sorbanállás, ülés, fészkelődés, ülés, fészkelődés, aludni próbálás, fészkelődés, ülés, aludni próbálás, fészkelődés, dolgozás, evés, wcért sorbanállás, ülés, pakolás után leszálltunk.

A BGLi reptér olyan volt mint Alagi major vasútállomás. Ha jó oldalon ülsz, észreveszed, hogy itt nem viccből álltunk meg. Közvilágitást a levegőből alig láttam, mint tanyavilág otthon. A reptér épülete már szép modern, de elég kihalt volt fél 4kor. :)

Leszálltunk, kiszálltunk, jött a soron következő sorbanállás, sorbanállás, vizumellenőrzés, csomagra várás. csomagra várás, csomagra várás, cso...majd' egy órán keresztül vártama  bőröndöm. Már kezdtek fogyni az emberek, és ilyenkor a paraszintem megnő. De azán elmult. SZereztem Taxit. Persze, ahogy Pifu megjósolta nem tudta hova kell jönni. A térképet nem értette. Felhivta a szállodát, karattyotak, és azt mondta, minden oké.

Eddig ugy voltam, hogy ha olaszországban -mondjuk Rómában- tudsz baj nélkül közlekedni, jó vagy. Most már úgy gondolom, hogy ha túléled az indiai közlekedést, te vagy a király! Az úton alig voltak, de szerintem többet dudáltunk az 50 km alatt, mint én 98 óta összesen. Dudálni kell, ha valaki mögé érsz, ha mellé, ha megelőzöd. Dudálni kell akkor is, ha kereszteződéshez érsz, mert a gyalogok ignorálják a lámpát. Alapvetően az utat is ignorálják. 6 sávos úton átmenni nem meő, hanem kötelező. Akkor is, ha jönnek az autók. De ahogy néztem a behajtott anyós oldali külső tükör menő. Még nem értem miért. Indexelni lúzerség. Túlélni? hááát... nehéz.

Most itt tartunk. Szálloda elfoglalva. Majd jelentkezem. :)

http://maps.google.com/?ll=12.972567,77.718894&spn=0.010162,0.01929&hnear=Budapest,+Hungary&t=m&z=16&vpsrc=6&iwloc=15073563391291915395