2011-07-27 21:49:00

Velence

ma, lévén nem szép napsütése időt igértek elmentünk Velencébe. 8kor kelés, reggeli, pakolás, indulás.
Punto Sabbioniba érés. 10kor megy a hajó, hát ezt már nem fogjuk elérni, 9:58van. Parkolás a parkolóban, amit kinéztünk. (Nem az előző napi értetlen nénis). Egy néni irányitott a helyünkre, szűk parkolós, hogy sok autó elférjen. De legalább fedett:) Fizettünk, és mentünk is. ÁÁÁÁ hosszú a sor az ACTV-nél. MarcoPolo? (a helyi, nem állammi hajózás Velencébe) ott nincs senki. de már 10:00 elmult.
- Mikor megy a hajó?
- oda vissza 9/fő
- jójó, de mikor megy a következő hajó
- nah siessük, mert még ők is felszállnának (mutat a mögöttünk érkezőkre)
- ahh. akkor kettőt, csakoda.
futás, hajra felszállás. még vagy 10 percig nem is indultunk. :) menetrend? áh.. ez nem ACTV... :D
Velence felé találkoztunk egy naaaaaagy hajóval. Ági! Ilyennel megyünk Hawaiira majd, tudod... teszek fel képet róla
Hajóról leszállunk, nagy tömeg. Mire is számitottunk?:) Annyira nem birjuka tömeget -de van amikor elviselem- ezért kis utcákba hamar betértünk.
és mentünk
és mentünk
és mentünk
és mentünk
és....
néztünk kirakatokat, főleg a murani üvegből készült tárgyakat mutatókat. aztán mentünk. és mentünk...és visszafordultunk mert zsákutca aztán mentünk és mentünk és visszafordultunk, mert nincs nálunk zsebcsónak, igy minősítsük ezt is zsákutácnak. ésigytovább.
Útközben átkelltünk a nagy kanálison a híres Rialto hídon. Nekem ez csalódás volt. fotón, kinntről szép. rajta lenni? háát. eltekintve a tömegtől sem szép.
még egy kis séta és kóválygás után elértük a pályaudvart. Ebédidő lévén utána kerestünk ennivalónak szendvicset, amit sokfelé láttunk már, és nagyon finomnak nézett ki. Nem csak jól nézett ki, tényleg finom volt, bár semmi extra nem volt benne. Aztán találtunk végre egy olyan boltot, ahol jó áron, szép muránós üveg cuccokat lehetett vennni. Andi válogatott füllbevalónak meg nyakláncnak valót, én meg magamnak valót... (itthon derült ki, hogy a csaj az Andi cuccait nem tette bele a zacskóba :-(((( ) Majd ha valaki arra jár, légyszi hozza el! :)
Hazafelé még megpróbáltuk megkeresni a pisztáciás sütis helyet, de nem találtuk, és a fáradtság erőt vett a lábainkon, akik visszavittek minket a kikötőbe. Kerestük a Marco Polot, de itt nem volt jegyárusuk, igy végül a ACTVnél döntöttünk. Egyrészről ez jó volt, mert hamar hazaértünk. (sokkal sűrűbben és gyorsabban jár a ACTV) másrészről nem volt jó, mert nem volt ülőhely, tele volt túristákkal... és hülye német gyerek meg hisztizett. én jókat derültem rajta, Andinak nem tetszett, akárcask a többi utasnak sem... :) aztán irány a szálloda, ahol már második napja nincs internet... remélem azért még lesz a héten!

apropó! tudja valaki, hogy Velencében
- hogy jön a mentő?
- hogy hozzák ki a rendelt pizzát?
- hogy viszik el a szemetet?