2011-12-05 21:29:00

home

Ismét vekker, ismét hajnali 4. 5re jön a taxi és még fizetni is kell a szállodában. fél5 után nem sokkal lementem. számla előkészítve, tényleg 5 perc alatt megvolt a fizetés és számlázás ceremónia. Most próbáltam figyelni, hogy mikor átadják a számlát -vagy bármit- akkor én is megadjam a tiszteletet, és két kézzel vegyem át, ahogy adják. A Taxi időben megérkezett. El is kezdtünk bepakolni. de...nem fértünk be. Azonnal hivtak egy másikat. Persze ez sem volt lényegesen nagyobb, de legalább a csomagtartó üres volt, igy a 4 feladós táska befért hátra, a sok kézi meg jött velünk. Egész hamar, 1 óra alatt kiértünk, de valamiért nem 16, hanem 20 Rp/km volt az út, de pont volt még rá pénzünk. 1010 lett a vége. (mégsem 1700...)
Reptérre be. Első ellenőrzés. Csak az léphet be a reptérre, akinek van igazolása, hogy jegye van. Mivel beszállókártya ekkor még nincs, ezért még 2 nappal ez előtt, amikor volt net, lementettem a foglalásokat a gépre, amit este a szállodában kinomytattam, csak azért, hogy most eljussunk a reptér kapun túlra. Sorbanállás a check-inhez. Itt ki kell tölteni az országelhagyási kártyát, hogy lássék tényleg kimentünk... sorbanállás, sokáig. cehckin. Sajnos már tele a gép, nincs négy hely egymás mellé. talán kettőt még tudok találni...Végül sikerült neki, viszont piuféknak már nem volt hely, igy ülésszám nélkül kaptak beszállókártyát. Bevándorlási ablak, leadjuk a papírt, jól megnéznek, pecsétet is kapunk, hogy kimegyünk. Vetkőzőshow. Minden kézipoggyászon lennie kell egy papirnak, amit lepecsételnek ellenörzés után. És lepecsételik a beszállókártya mindkét felét is miután átmentél a rtgkapun és kéikeresővel és motozással ellenőrzitek. Vettünk inni, hogy elfogyjon a Rp készletünk, majd megkerestük Pifuékat, akik próábltak ülőhelyet szerezni magunkak. Közben kiderült, hogy a köd miatt a gépünk úgy 300 km-rel odébb van egy reptéren. üljünk le, várjunk. így lett. leültünk, vártunk. vártunk vártunk szunditottunk vártunk szunditottunk. Ildi szólt, hogy ingyen kaját osztanak, úgyhogy szereztünk reggelit. Adtak inni vizet és üccsit is. Aztán tovább vártunk, közben kiirátk, hogy 11:00kor indul a gép. Majdnem jó volt, 11kor kezdünk el beszállni. A beszállásnál egy meber ellenőrzi az útleveled és a beszállókártyád. Egy ellenörzi, hogy a csomagod le van-e pecsételve, ha nincs meg a pecsétes papir visszazavar ellenőrzésre. majd egy ember ellenőrzi az útleveled mégegyszer majd kezelik a beszállókártyád. Engem ez után még kiszedtek a sorból és átkutatták a táskám, elvették az innivalót, amit a reggelihez kaptam. Hiába mondtam, hogy itteni. (Aztán rászóltak az ellenőrző srácra, hogy fogja magát vissza, akkor már a többi piámat meghagyta) De minden zsebébe belenézett a táskámnak. Nem egész értem, hogy minek ez. Ellenőrzik a táskám, nem hozhatok be semmit amit nems zabad felvinni, akkor 1. minek a pecsétes papír a táskára, ha úgyse hozhatok be semmit, 2. minek a beszállás előtti kutatát, motozás, ha már leelenőriztek egyszer? Ja, ha nem bizunk az első ellenőrzésben, (ami szigorubb mint máshol...) akkor... ehh.
Beszálltunk, és pontban délben a levegőbe emelkedett a vasmadár.
Ésakkor repültünk, repültünk, repültünk....ettünk, repültünk, ettünk, repültünk. Kérdeztem a stuit, hogy van-e valami segíség, hogy tuti átérjünk a másik terminálra, hogy haza tudjunk jutni. Mondta, fussunk. Kösz.
De hát ez lett. futottunk. Futott velünk a két srác is, akik mögöttünk ültek, informatikusok és magyarok. :)
Szerencsésen elértük a gépet, annak ellenére is, hogy a táskámat ismét átkutatták, mert bennefelejtettem egy mangólevet, eredeti csomagolásban. Persze azt ki kellett dobni. Eh.
A Pestre tartó gépen is ettünk, aludtunk.
FErihegyen pedig álltunk a csomagkidobóban. Andi táskája hamar megérkezett, aztán vártunk. A végén már csak mi négyen, a két magyar srác meg még egy család állt ott. Akkor is, amikor megállt a szalag. Jelentettük hát, hogy nem jött meg a cucc. Mondták, hogy vaásrnap 2-3körül hozzák. De csak pesti címre, vidékire csak hétfőn. Így megadtunk egy káposztási cimet, és vártuk a telefont. Nem jött. a telefont sem vették fel. Pedig hivtam őket. Végül hétfőn 10:30kor megérkezett a csomag. Ennyi volt. :)